Ribizlis túrós pite

2017. július 04. 14:55 - Albrecht Nikolett

"Összedobálós" nyári finomság a lazulós estékre

Létezik "sütifüggőség"?
Bizton állíthatom, hogy IGEN. Pite-, csiga-,cukor-, kelttészta függőségben és számtalan más "betegségben szenvedek"...

Ám nálam is van úgy, hogy egy fárasztó nap után semmi kedvem nekiállni valami bonyolult desszertnek, de egy cukrászdáig sem szeretnék elvánszorogni. Csak le akarok feküdni a kanapéra egy édes, meleg, friss, szaftos sütivel és szinte egy egész tepsinyit belapátolni a tv előtt.

Ha nincs senki, akit megbízhatnánk, hogy hozzon vagy készítsen nekünk valami finomságot, akkor marad az az alternatíva, hogy össze kell dobni magunknak valami finomságot. NA, MOST JÖN A KÉPBE A RIBIZLIS TÚRÓS PITE!!!

img_3523_1.JPG

Hozzávalók (kis méretű tepsihez vagy 24 cm-es torta formához):

Tésztához:

  • 10 dkg vajas keksz (vagy ízlés szerint más keksz)
  • 5 dkg apróra tört mandula vagy dió
  • 5 dkg apró szemű zabpehely
  • 2 dkg nádcukor
  • 10 dkg olvasztott vaj

Túrós krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 5 dkg apró szemű zabpehely
  • 10 dkg nádcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 egész tojás
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 1 nagy citrom reszelt héja
  • 20 dkg ribizli vagy más bogyós gyümölcs

Az apróra tört (vagy ledarált) kekszet, mandulát, zabpelyhet és a cukrot keverjük össze, majd adjunk hozzá 10 dkg olvasztott vajat. Ezt a keveréket öntsük egy kisebb tepsi vagy torta forma aljába és simítsuk el egyenletesen, majd nyomkodjuk le alaposan. Tegyük hűtőbe, amíg a krémet összeállítjuk.

A túrós massza összeállításánál sincs más dolgunk, mint az összes hozzávalót elegyíteni, majd a hűtőből kivett kekszes alapra önteni.

Alufóliával lefedve helyezzük a 180 fokos előmelegített sütőbe és süssük kb. 40-50 percig. Az utolsó 10 percben vegyük le a fóliát, hogy a sütink teteje kicsit megbarnuljon.

Bár a sütési idő kicsit hosszú, de addig legalább belefér egy zuhany, limonádé készítés, filmkeresés stb.

A sütőből kivéve hagyjuk 15-20 percet állni, majd szórjuk meg porcukorral, friss gyümölccsel, vágjuk fel és már huppanhatunk is a kanapéra!

fullsizerender_2.jpg

Likeold a Nikki's Bakery-t Facebookon és/vagy kövess Instagrammon, ahol még több süteményemet láthatod!

Csatlakozz TE is a desszert imádók csoportjához!

CSATLAKOZOK A CSOPORTHOZ!

Olvass és süss szeretettel! 

cookienikkisbakery_nb_log_osszesutve.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nikkisbakery.blog.hu/api/trackback/id/tr1812640657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása