Almás, fahéjas, mézes kalácsfelfújt

2017. augusztus 08. 14:32 - Albrecht Nikolett

Ez a recept azért is nagyszerű, mert ha esetleg maradt otthon pár szelet kalács (akár kifli), ami már kicsit megszikkadt, akkor ebben a desszertben újra “életre kelthetitek”. 

Én most egy almás, fahéjas verziót hoztam, de ez bármilyen gyümölccsel helyettesíthető.

img_0455.jpg

Hozzávalók:

  • 1 kalács
  • 6 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 0,5 evőkanál fahéj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál méz
  • 3-4 db alma
  • ízlés szerint cukor, fahéj, gyömbér

Hozzá passzoló remek karamell szószokat pedig itt vagy itt találtok!

A kalácsot közepes méretű kockákra vágjuk, majd a sütőben kicsit megpirítjuk, de csak annyira, hogy egy kis színt kapjon.

Eközben a tejet, a tejszínt, a tojásokat, az olvasztott vajat, a fahéjat, a vanília aromát, a reszelt citromhéjat és a mézet kézi habverő segítségével alaposan összekeverjük.

Az almákat meghámozzuk és ugyanakkora kockákra vágjuk, mint a kalácsot, majd beízesítjük.

Tipp: 

Eper-szeder kombinációval is kiváló, de adhatunk hozzá még csokidarabokat, dióféléket, mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt is.

A ropogós kalácsokat beleforgatjuk ebbe a tejes keverékbe,  majd egy kivajazott, magasabb falú tepsibe öntjük. Erre kerül rá a darabolt alma.

180 fokos, előmelegített sütőben körülbelül 35-40 percig sütjük.

Fahéjas porcukorral megszórva, jéghideg vanília fagylalttal és házi karamell szósszal tálaljuk.

Tipp:

Még egy nagyon finom mézes receptet itt is találtok!

Szívből ajánlom a Kiss Méhészetet, akiknél számos mézfajta közül válogathatunk és Székesfehérvár területén (tervben van más városokba is) kiszállítást is vállalnak. A Bodzás akácmézük például szerintem az egyik legcsúcsabb dolog!

Likeold a Nikki's Bakery-t Facebookon és/vagy kövess Instagrammon, ahol még több süteményemet láthatod!

Csatlakozz TE is a desszert imádók csoportjához!

CSATLAKOZOK A CSOPORTHOZ!

Olvass és süss szeretettel! 

cookienikkisbakery_nb_log_osszesutve.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nikkisbakery.blog.hu/api/trackback/id/tr6612676065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása