Fűszeres, puha mézeskalács

2017. december 13. 12:56 - Albrecht Nikolett

Egy fűszeres, puha mézeskalácsnál több nem is kell ahhoz, hogy kellően ráhangolódjunk az ünnepekre.

Nagyon sokan félnek ettől a recepttől, de semmi ördöngősség nincs benne, csupán figyeljünk a megfelelő arányokra és még véletlenül se süssük túl a süteményeket. A díszítés része ugyan igényel egy kis kézügyességet és türelmet, de megéri! 

img_0113.JPG

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 24 dkg margarin
  • 24 dkg porcukor
  • 2 dl méz (én akácmézet szoktam használni)
  • 1,5 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 3 tojássárgája
  • 90 dkg liszt
  • 3 teáskanál szódabikarbóna

Mázhoz:

  • 1 nagy tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor

A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a mézet, a tojások sárgáját, a fűszerkeveréket, a lekvárt, a reszelt narancs és citromhéjat, majd robotgéppel alaposan kikeverjük. Ezután hozzászitáljuk a szódabikarbónás lisztet és tésztát gyúrunk belőle.

A kész tésztát pihentethetjük is, de én csak annyit szoktam várni vele, amíg a sütő 180 fokra felmelegszik. A tésztát darabokban, lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszúrjuk a formákat, amiket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk kellő távolságra egymástól.

2016-12-01-16-38

180 fokos sütőben 5-8 perc alatt világosbarnára sütjük, majd kihűlés után a porcukorral felvert tojásfehérjével díszítjük.

Tipp:

A félig felvert tojásfehérjéhez először 20 dkg porcukrot adjunk, majd állagtól függően adjuk hozzá a maradék cukrot (ezt ételszínezékkel ízlés szerint színezhetjük is). Ezt zacskóba töltjük, melynek sarkát résnyire kivágjuk és kezdődhet a kreatív munka. Bátran használhatunk hozzá színes cukrokat is.

2016-12-03-09-38

 

Likeold a Nikki's Bakery-t Facebookon és/vagy kövess Instagrammon, ahol még több süteményemet láthatod!

Csatlakozz TE is a desszert imádók csoportjához!

CSATLAKOZOK A CSOPORTHOZ!

Olvass és süss szeretettel! 

cookienikkisbakery_nb_log_osszesutve.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nikkisbakery.blog.hu/api/trackback/id/tr5213495579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása