Nincs halloweeni party „rémisztő” sütik nélkül!
Pár könnyen elkészíthető nasi receptjével készültem Nektek, amivel kedveskedhettek a vendégeiteknek.
Pudingos sír
Hozzávalók:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 1 liter tej
- 7 evőkanál cukor
- 1 csomag csokis keksz
- 10 dkg aszalt szilva
- 6-8 db babapiskóta
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál vaj
- piros ételszínezék
A pudingport kikeverjük a cukorral és a tejjel, majd megfőzzük. Üvegpoharak aljába teszünk pár evőkanál pudingot, majd az összetört kekszet és a felkockázott aszalt szilvát is rászórjuk. Így folytatjuk a rétegezést és a tetejét a kekszes szilvával zárjuk.
A babapiskótákat félbe törjük, az olvasztott vajas csokoládéval feliratokat készítünk rá, amit a piros ételfestékkel díszítünk. Ezeket a „sírköveket” a pohárkrémünkbe szúrjuk.
Zöld boszorkány ujjak
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 teáskanál zöld mandula aroma
- zöld ételfesték
- 1 marék egész mandula
Ennél egyszerűbb keksz recept nem létezik.
A puha vajat összekeverjük az átszitált liszttel, a cukorral, a mandula aromával és az ételfestékkel. Helyezzük 1 órára hűtőbe, majd evőkanálnyi adagokból készítsünk hengereket, aminek az egyik végébe nyomjuk bele a mandulát, ami a körmöt fogja immitálni. 3 cm-enként nyomkodjuk le a hengereket, ezzel alakítjuk ki az ujjperceket és egy kés vagy fogpiszkáló segítségével redőzzük be őket.
180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Tökéletes ropogtatni való tea vagy kávé mellé.
Almás fahéjas halloweeni muffin
Hozzávalók:
Muffin:
- 1 tojás
- 75 ml olaj
- 175 ml tej
- 20 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy alma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 2 teáskanál sütőpor
Vaníliás vajkrém:
- 50 dkg vaj
- 30-40 dkg porcukor
- 2 teáskanál vanília aroma
- tetszés szerinti ételszínezék
+ különböző kekszek, csokik, cukrok, aszalt gyümölcsök
A tojásokat habosra verjük a vaníliás cukorral, cukorral és sorban hozzáadjuk a lereszelt, kinyomkodott almát, a fahéjat, a szegfűszeget, a citromhéjat, a tejet, az olajat, az átszitált sütőporos lisztet.
Muffin formákba öntjük és 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
Amíg a muffinok sülnek, addig elkészítjük a vajkrémet, amihez a puha vajat robotgép segítségével habosra verjük és beleszitáljuk a porcukrot, majd hozzáadjuk a vanília aromát és az ételszínezéket.
A kihűlt muffinokat a habzsákba töltött vajkrémmel és különböző kekszekkel, csokikkal, cukrokkal és aszalt gyümölcsökkel díszítjük.
A buliba az alábbi két receptet is szívből ajánlom, hiszen ízeikben remekül illenek az őszi estékhez:
Likeold a Nikki's Bakery-t Facebookon és/vagy kövess Instagrammon, ahol még több süteményemet láthatod!
Csatlakozz TE is a desszert imádók csoportjához!
Olvass és süss szeretettel!