Rengeteg répatorta receptet találni a neten és ember legyen a talpán, aki megpróbálja kiválasztani a legtökéletesebbet.
Kicsit most én is megnehezítem a dolgotokat és megosztom veletek azt, ami nálunk sikert aratott.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 tojás
- 1 bögre olaj
- 2 bögre nádcukor
- 2 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 0,5 bögre durvára tört dió
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 nagy narancs lereszelt héja
- 2 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
- 3 bögre reszelt sárgarépa
Fehér csokoládé ganache:
- 20 dkg apróra vágott fehér csokoládé
- 150 ml tejszín
- 1 teáskanál vanília aroma
Egy tálban felverjük a tojásokat az olajjal, a narancshéjjal és a cukorral. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a diót, a sütőport, a sót és a fahéjat, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát is. A tojásos keveréket a száraz alapanyagokhoz öntjük és összedolgozzuk.
Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük és a 170 °-ra előmelegített sütőben, körülbelül 50 percig sütjük (ezt tűpróbával ellenőrizzük).
Közben az apróra vágott csokoládéra öntsük rá a forró tejszínt és a vanília aromát, majd lefedve pár percig hagyjuk állni.
Miután a tortánk kihűlt, hosszában kettévágjuk és mindkét felét meglocsoljuk a fehér csokis mázzal, majd dióval, kandírozott és friss naranccsal díszítjük.
Tipp:
A fehér csokis mázat helyettesíthetitek mascarpone krémmel, amihez 25 dkg mascarponet keverjetek össze 6 dkg porcukorral és 1 teáskanálnyi vanília aromával. A végeredmény így is isteni lesz!
Likeold a Nikki's Bakery-t Facebookon és/vagy kövess Instagrammon, ahol még több süteményemet láthatod!
Csatlakozz TE is a desszert imádók csoportjához!
Olvass és süss szeretettel!