Chilis-csokis muffin eperhabbal

2017. augusztus 17. 15:57 - Albrecht Nikolett

LetEPER!!!

Köztudott, hogy a chili és a csoki jó barátok! 

Mindkét alapanyag sok-sok pozitív hatással bír. Míg a chilit évszázadok óta alkalmazzák fájdalomcsillapításra és fertőtlenítésre, addig a csokoládé agyserkentő, ásványi anyagban gazdag és persze rengeteg rengeteg boldogsághormont tartalmaz.

Szeretek kísérletezni az ízekkel és nem is gondolnánk, hogy ezekkel a paprikákkal nem csak sós ételeket tudunk ízesíteni, hanem különböző desszerteket is pikánssá varázsolhatunk.

fullsizerender_3.jpg

Magyarország egyik legjobb és leghíresebb chili termelő családjától sikerült beszereznem leendő terméküket, a LetEper nevezetű chili szószt, ami egy enyhén csípős epermámor. Alig vártam, hogy végre süthessek belőle valami finomságot.

A Sárréti Chilifarmnál egyébként rengeteg féle szószt, krémet, esszenciát, őrleményt és édességet találtok, melyeket a Bogár család nagy gonddal, odafigyeléssel és hatalmas szeretettel állít elő, ami az összes termékükön érződik!

Szívből ajánlom, hogy még azok is próbálják ki, akik nem annyira szeretik az erőset, hiszen hihetetlen ízkombinációkkal dolgoznak (barack, lime, kiwi, méz és még sorolhatnám...).
Itt tudtok tőlük rendelni!

Na, de most már lássuk azt a muffin receptet, amit ezek ismeretében akár gyógyszerként is alkalmazhatunk.

Hozzávalók (24 db muffinhoz):

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbona
  • 1 csipet só
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 dl olaj
  • 3 dl tej
  • 3 nagy tojás
  • 4 evőkanál LetEper szósz
  • 1 teáskanál tört cayenne chili paprika

Eper hab:

  • 2 dl cukrozatlan habtejszín
  • 2 kis pohár epres joghurt
  • 1 csomag habfixáló

Díszítéshez:

  • menta
  • porcukor

A száraz hozzávalókat (lisztet, cukrot, kakóport, szódabikarbónát, sót és a tört chili paprikát) egy nagy tálba szitáljuk.

Egy másik tálban, gőz fölött, 1 dl olajjal felolvasztjuk a jó minőségű étcsokoládét. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd habverővel való folyamatos keverés mellett adjuk hozzá egyenként a tojásokat, majd a maradék olajat, az epres szószt és a tejet is. 

A nedves hozzávalókat szintén folyamatosan keverés mellett öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz.

A masszát egy fagyis kanál segítségével adagoljuk a papírral kibélelt muffin formákba. Töltsük körülbelül a forma háromnegyedéig, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.

img_5204.JPG

Amíg a cupcakejeink sülnek készítsük el a habot. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a habtejszínt a joghurttal és a habfixálóval addig verni, amíg kemény habot nem kapunk.

A kisült sütiket hagyjuk kihűlni, majd a habzsákba töltött krémmel, menta levéllel és porcukorral megszórva díszítsük.

img_5223.JPG

És ne feledjétek: " Az ERŐ Veletek van!"

 Likeold a Nikki's Bakery-t Facebookon és/vagy kövess Instagrammon, ahol még több süteményemet láthatod!

Csatlakozz TE is a desszert imádók csoportjához!

CSATLAKOZOK A CSOPORTHOZ!

Olvass és süss szeretettel! 

cookienikkisbakery_nb_log_osszesutve.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nikkisbakery.blog.hu/api/trackback/id/tr3312757760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása